Ovo su najfinije i najjeftinije kiflice koje smo u posljednje vrijeme kupili, i domaće su proizvodnje

Posjet jednoj sveprisutnoj trgovini
otkrio nam je pravi zgoditak koji ćemo grickati uz omiljeni čaj

U mnoštvu proizvoda na policama supermarketa, trgovina i pekarnica ponekad je teško odabrati (dobar) proizvod. Mame nas trgovci cijenama, a proizvođači atraktivnim dizajnom, koji, naravno, baš ništa ne govore o kvaliteti proizvoda. Zato nam je baš drago što se sve češće odupremo i jednom i drugom, pa posegnemo za proizvodima koji sramežljivo čekaju znatiželjnike kao što smo mi.

U jednom od posjeta sveprisutnom trgovačkom lancu tako smo otkrili i najfinije kiflice koje smo u posljednje vrijeme kupili. Naime, kako su kiflice i slični proizvodi postali komercijalni, već duže vrijeme radimo ih sami. No, dug dan, nedostatak sastojaka kod kuće, nenajavljeni gosti i kupnja je bila nužna.

image

Prvo smo posegnuli za Kiflićima, odnosno čajnim pecivom s rogačem i orasima, a potom i za Kokos kiflicama. U pakiranju od 225 g, u plastičnoj posudi s poklopcem, kao za dostavu hrane, kiflice su upakirane uredno jedna na drugu. Ima ih, po pakiranju 24 komada. One s rogačem i orasima su prhke, slatke baš onoliko koliko treba, a čokolada u koju su “uronjeni” vrhovi ovih kiflica samo još pojača fantastičan okus rogača.

Kiflice od kokosa isto se tope u ustima. No, nemojte očekivati slatku bombicu kad ih zagrizete, umjesto toga dobit ćete nježno čajno pecivo u kojem kokos dolazi do izražaja tek naknadno. Istina, možda su malo i prenježne, no kad ih pojedete nekoliko, bit će vam jasno kako je receptura zapravo pogođena, pa smo sasvim sigurni kako će vam i jedne i druge prijati uz omiljenu šalicu čaja.

image

Nama su već dva, tri kiflića od svake vrste bila dovoljna da nas podsjete kako smo upravo na ovakvim keksima odrasli, pa nam moto Fanole, tvrtke iz Kloštar Ivanića koja ih proizvodi, zvuči uvjerljivo. Da, to su okusi u kojima se osjeti “ljubav prema tradiciji”. Nekima će možda biti dosadni, jer nisu preslatki i aromatizirani, ali keks je kategorija za sebe i njegova je čar upravo u tome da se topi u ustima i da sa svakim novim zalogajem sve više dolaze do izražaja sastojci od kojih je napravljen.

Što je još bolje, cijena pakiranja kiflica s rogačem je 2,49, a onih s kokosom 2,35 eura što je znatno jeftinije od komercijalnih ipritom jako zaslađenih keksa.

Izvorni članak i fotografije: https://www.jutarnji.hr/dobrahrana/price/ovo-su-najfinije-i-najjeftinije-kiflice-koje-smo-u-posljednje-vrijeme-kupili-i-domace-su-proizvodnje-15373874